Első lépések

11. 24. Péntek – Elég ijesztő volt a mai napom… Találtam egy csomót a bal mellemben. Nyilván mindenki a legrosszabbra gondol, emiatt is kerestem fel egy ismerősömet, hogy derítsük ki, hogy félnem kell vagy sem.

2017.11.27. Hétfő – Reggel fél 8, kómásan de megérkeztünk a Szent István kórházba ahol gyorsított eljárással kaptam egy UH időpontot és vért is vettek. Fél órával később bekerültem a vizsgálóba. Egy kedves doktornő nem látta jónak a (1,5 centis) csomót, ezért ma először megszúrták, és mintát vettek belőle. Ez egy sima citológia, ami megmutatta, hogy kb. mi a helyzet. Tehát még mindig nem igazán voltam tisztában vele, hogy mi a helyzet.

2017.12.04. Hétfő – Egy kapcsolatom által, a mai napra kaptam egy időpontot egy nagyszerű dokihoz. Reggel 8-kor már a Szent István Kórházban kezdtünk. Megjöttek az eredmények, ami azt mutatta, hogy valami nincs rendben azzal a csomócskával (nagy valószínűséggel rákos sejteket tartalmaz), ami kiderült hogy nem egyedül van. Egy biztos volt, akármi is ez, ki kell venni onnan.
Reméltem, hogy mégsem rosszindulatú, mert egy kis esély volt rá, hogy ez csak egy ciszta.
12 körül már találkoztunk is a doktorbácsival, megbeszéltünk mindent, nem veszi le a cicim, nem kell (egyelőre) kemo, induljunk ki egyelőre abból, hogy nem rossz az ami ott bent van. Viszont a műtét után a szövettanra mindenképp el kell küldeni, megvizsgálni, az eredmények fényében a továbbiakat megbeszélni. Mindenben megerősített amit gondoltam, Hurrá!

December 19.-én lesz a műtét a Dél Pesti Kórházban, előtte befekvés a Szent Istvánba és majd onnan átbattyogok (?!) a műtét helyére másnap ahogy szeretnék.. Ezt a metódust furcsállottam, de a műtétet minél előbb szerettem volna megejteni.

Hazaértünk, este lett, én pedig elkezdtem kételkedni, “Mi van akkor ha nem választottam jól orvost, és túl elhamarkodottan döntöttem?” Ez volt az első normális kérdés ami rendesen megfogalmazódott bennem, és el is tört a mécses.Ebben a pillanatban a drága Szerelemem látta hogy lépnie kell, így a tanácsára beléptem a “Mellrák után is van élet-együtt könnyebb” csoportba (még mindig abban a hitben hogy nekem jóindulatú daganat van a cicimben) és mellettem Ő pedig orvosokat keresett… Pár óra múlva odafordult hozzám és mutatott orvosokat. Eközben én még mindig beszéltem egy pár csoport taggal. Hopp! Egyezés, Mátrai Doktorurat a párom és a csoport tagok is erősen ajánlották… Kedden van a rendelése az OOI-ben (Országos Onkológiai Intézet- Kék Golyó)… Fekvés, alvás, mert másnap kelünk!!!

Scroll to Top
Scroll to Top